Politika kolačića

Šta su kolačići

Kao što je uobičajena praksa sa skoro svim profesionalnim veb-sajtovima, ovaj sajt koristi kolačiće, a to su male datoteke koje se preuzimaju sa vašeg računara, kako bi se poboljšalo vaše iskustvo prilikom koričćenja sajta. Ova stranica opisuje koje informacije se prikupljaju, kako ih koristimo i zašto treba da uskladištimo ove kolačiće. Takođe ćemo podeliti kako možete da sprečite skladištenje ovih kolačića,ukoliko ne želite da se preuzmu sa vašeg računara, međutim ovo može da smanji određene elemente funkcionalnosti veb-sajta.

Kako koristimo kolačiće

Kolačiće koristimo iz različitih razloga detaljno opisanih u nastavku.
Nažalost, u većini slučajeva ne postoje standardne opcije za onemogućavanje kolačića bez potpunog onemogućavanja funkcionalnosti i funkcija koje postoje na ovom sajtu. Preporučuje se da ostavite sve kolačiće ukoliko niste sigurni da li su vam potrebni, u slučaju da se koriste za pružanje usluge koju koristite na ovom sajtu.

Onemogućavanje kolačića

Preuzimanje kolačića možete sprečiti podešavanjem postavki u pretraživaču (pogledajte pomoć pretraživača da saznate kako to da uradite).
Imajte na umu da će onemogućavanje kolačića uticati na funkcionalnost ovog i mnogih drugih Veb-sajtova koje posećujete. Onemogućavanje kolačića obično će dovesti do onemogućavanja određenih funkcionalnosti i funkcija ovog veb-sajta. Zato se preporučuje da ne onemogućavate kolačiće.

Kolačići koji se koriste na ovom veb – sajtu

  • Kolačići povezani sa obrascima

Kada prosleđujete podatke u obrazac, kao što su oni koji se nalaze na stranicama kontakata ili kolačići obrazaca za komentare, kolačići mogu biti podešeni tako da pamte vaše korisničke detalje za buduću korespondenciju.

  • Kolačići željenih opcija lokacije

Kako bismo vam pružili bolje iskustvo na ovom sajtu, obezbeđujemo funkcionalnost za podešavanje preferencija za način na koji se ovaj sajt pokreće kada ga koristite. Da bismo zapamtili vaše preferencije, potrebno je da podesite kolačiće tako da se ove informacije mogu dobiti svaki put kada ste u interakciji sa ovim veb-sajtom.

Kolačići treće strane

U nekim posebnim slučajevima koristimo i kolačiće koje obezbeđuju pouzdana treća lica. Sledeći deo teksta detaljno opisuje kolačiće trećih strana na koje možete naići preko ove lokacije.
Ovaj sajt koristi Google Analytics koji je jedno od najprono rasprostranjenijih i najpoverljivijih analitičkih rešenja na internetu za pomoć u razumevanju načina na koji se koristi veb-sajt i načina na koje možemo poboljšati vaše iskustvo. Ovi kolačići mogu da prate informacije kao što su vreme koje provodite na ovom veb-sajtu i stranice koje posećujete na ovom sajtu, kako bi nastavili da vam pružamo sadržaj koji je predmet vašeg interesovanja.
Za više informacija o Google Analytics i načinu njegovog funkcionisanja, posetite veb-sajt Google Analytics.

Više informacija


Ukoliko vam je potrebno više informacija, možete nas kontaktirati putem jednog od sledećih načina kontakta: